W co wyposażyć nowo otwartą restaurację?
Nadchodzi letnia pora, znoszone są także obostrzenia pandemiczne. To świetny czas dla restauratorów, ponieważ Ci mogą otwierać nowe punkty gastronomiczne. Jednak należy pamiętać tu o kilku obowiązkowych kwestiach, dotyczących wyposażenia. Doradzimy Ci, co warto zmienić, nabyć oraz zainstalować w Twojej restauracji. Przekonaj się sam i sprawdź przygotowane przez nas propozycje. Jesteśmy pewni, że nie doznasz zawodu.
Zacznijmy od wyposażenia kuchennego
Aby kucharze mogli przygotowywać pyszne dania dla gości, niezbędne będą garnki lub patelnie marki zwieger. Tego typu naczynia wyróżnia przede wszystkim najwyższa jakość wykonania. Nie musisz obawiać się przypalenia posiłków. Świetnym materiałem będzie tutaj stal nierdzewna, która jest odporna na wszelkiego rodzaju odkształcenia czy towarzystwo wysokiej temperatury. Zewnętrzna warstwa garnków mimo użycia specjalnej farby nie zedrze się, co często ma miejsce przy produktach niskiej jakości. Poza tym, całość wygląda bardzo nieestetycznie i z czasem może odstraszać. Wygodne uchwyty sprawiają, że przenoszenie poszczególnych potraw nie sprawi żadnego kłopotu. Do tego jesteś w stanie kupić z tej samej serii kilka rozmiarów garnków.
Oprogramowanie dla gastronomii
Teraz tak naprawdę większość restauracji potrzebuje oprogramowania dla gastronomii, które usprawni zarządzanie lokalem oraz obsługę klientów. Zazwyczaj korzysta się z POS'a, natomiast na rynku mamy dostępne różnorodne firmy, oferujące konkretne wersje programu. Dzięki nim istnieje możliwość przypisywania gości do określonych stolików, będących częścią lokalu. Wystawianie rachunków, zamawianie posiłków online. Funkcjonalność samego produktu staje się nieoceniona podczas codziennej pracy kelnerów. Stawiamy przy tym na nowoczesne i innowacyjne podejście, gdzie wszystkie działania zachodzą po prostu błyskawicznie. System nie jest skomplikowany, a jego nauka zajmuje chwilę.
Weź pod uwagę unikatowy wystrój wnętrz
Niech Twoja restauracja odznacza się wśród innych nietypowym wystrojem pomieszczenia, rozmaitymi dekoracjami czy ozdobami. Jeżeli przykładowo posiadasz punkt w klimacie śródziemnomorskim, warto sięgać po kolory błękitne, białe czy zielone tak, aby restauracja nasuwała nam na myśl klimat słonecznej Hiszpanii czy zjawiskowych Włoch. Do tego oświetlenie z charakterem. Romantyczne kolacje przy świecach, miłe spotkanie wśród rodziny bądź najbliższych znajomych. Takie miejsce ma sprzyjać bliskim spotkaniom.
Dzięki powyższym radom otwarcie restauracji na pewno będzie dużo prostsze, natomiast my trzymamy kciuki za dobry start!